تقلیلی در گفتگو با آنا مطرح کرد:
ارزشیابی بالینی در پرستاری یکی از ارکان مهم آموزش است
مدیر گروه پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل گفت: پرستاری یک علم فن، مهارت و دانش است، که ارزشیابی بالینی در پرستاری یکی از ارکان مهم آموزش است.

فاطمه تقلیلی در گفتگو با خبرگزاری آنا در بابل، رسته پرستاری را یک حرفه مقدس دانست و بیان کرد: امروزه آموزش پرستاری مدرن از الگوهای گوناگونی بهره می برد که همگی آنها آموزش بالینی را جزء اصلی آموزش پرستاری به حساب می آورند .

وی هدف نهایی تربیت پرستاران شایسته را مهم خواند و افزود: اطمینان از این است که بیماران سطوح بالایی از مراقبت را دریافت می کنند از آنجایی که نقش های بالینی پرستاران مطابق با محیط ها و بیماران مختلف ابعاد متعددی پیدا می کند در نتیجه سنجش توانایی، انجام تمام ابعاد چنین نقش های دشوار است.

تقلیلی تأکید کرد: ارزشیابی بالینی در پرستاری به عنوان یکی از ارکان مهم آموزش ،باید شایستگی و توانمند های دانشجوی پرستاری را اندازگیری کند ولی هنوز به عنوان یک امر مشکل ذهنی، وقت گیر و اغلب گیج کننده باقی مانده و اغلب مربیان و دانشجویان از نحوه ارزشیابی بالینی رضایت ندارند. بنابراین استفاده از روشهای جدید ارزشیابی برای سنجش ابعاد مختلف عملکرد پرستاری کاملا لازم است.چرا که مشخص می‌کند که آیا این فرد می تواند در محیط بالین از عهده انجام وظایف و مسئولیت ها برآید.

مدیر گروه پرستاری واحد بابل تصریح کرد: بنابراین امتحان بالینی با ساختار عینی یکی از بهترین روشهای سنجش که می تواند میزان تحقق اهداف آموزشی در زمینه های شناختی ،عاطفی و روانی حرکتی دانشجویان پرستاری را مورد ارزیابی قرار دهدو ضمنا ویژگی های یک آزمون بالینی ایده آ ل را که شامل اعتبار و پایائی و عملی بودن است را دارا می باشد.

وی یاد آور شد: OSCE (آزمون بالینی با ساختار عینی ) شیوه ارزیابی است که طی آن داوطلب از چند ایستگاه می گذرد و در هر ایستگاه از او خواسته می شود که وظایفی را انجام دهد ودر این میان توسط ممتحن به کمک چک لیست از پیش تهیه شده ارزیابی می شود.روش آزمون عینی ساختار یافته بالینی (آسکی )یک روش طلائی در ارزشیابی بالینی دانشجویان پرستاری می باشد.

تقلیلی گفت: در این راستا دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل مفتخر است که در طی دو سال متوالی با برگزاری آزمون نهایی پرستاری به صورت آسکی به  سنجش میزان مهارت بالینی دانشجویان پرستاری خود پرداخت و در طی این آزمون نیز سعی به رفع نواقص احتمالی داشته است تا بتواند پرستارانی شایسته ودر خور خدمت به جامعه تقدیم نماید.

به گزارش آنا: OSCE (آزمون بالینی با ساختار عینی ) شیوه ارزیابی دانشجویان رشته پرستاری به مدت چهار روز در شش ایستگاه برگزارشد این آزمون مورد بازدید دکتر وحید فلاح رئیس واحد، شایان قبادی معاون علمی و سعید علی نژاد معلم رئیس دانشکده علوم پزشکی واحد قرار گرفت.

1398/04/18